Eerste Hulp Tegen Verveling en nog veel meer…

Omdat we nu massaal thuis zitten en moeten blijven, gaan veel mensen zich vervelen. Speciaal voor deze mensen is er nu op vakantiesinzeeland.nl: de pagina met tips tegen verveling. Dus zeg maar 👋 tegen de verveling! 

 

  1. Maak een lekkere wandeling; ontwijk dan natuurlijk drukke gebieden, zoals het strand. Houd natuurlijk ook 1,5 meter afstand van anderen en laat de wandeling niet te lang duren.
  2. Bel eens met (eenzame) ouderen; zij kunnen nu geen bezoek ontvangen en waarderen het enorm als jij ze opbelt en lekker een babbeltje met ze doet.
  3. Doe thuis sportoefeningen; nu we allemaal thuis zitten en niet zo veel meer bewegen, zijn (kleine) sportoefeningen een goed alternatief. Zo blijf je toch in beweging en blijft je conditie op peil!
  4. Ga kamers of plekken opruimen waar je nooit de tijd voor had; nu je toch tijd over hebt, kan het misschien een idee zijn om plekken op te  ruimen waar je anders de tijd niet voor had. 
  5. Ga eens lekker tekenen; misschien vindt je zelf dat je niet goed kan tekenen, het kan heerlijk ontspannen zijn. Er zijn genoeg tekenboekjes te koop waar je uren in kan kleuren. 
  6. Bak lekkere dingen; op internet zijn veel recepten te vinden, waarvan je er vast wel eentje uit wil proberen. Door het bakken verveel je je niet meer, en heb je op een later moment, als je bijvoorbeeld aan het werk bent, een lekker stukje taart of een overheerlijke brownie…
  7. Zoek op Pinterest voor leuke interieurideeën, die jij kan namaken; als je bijvoorbeeld nog een kastje hebt staan, wat je eigenlijk wel wil doen, kun je er misschien toch nog iets mee nadat je iets op Pinterest hebt gezien.
  8. Leer een muziekinstrument spelen; dit is natuurlijk niet altijd direct mogelijk, maar als je ergens een instrument hebt liggen waar je nooit op speelt zou het zomaar een idee kunnen zijn!
  9. Maak een fotoboek/collage; er staan vast genoeg foto’s van vroeger op je computer waar je een leuk fotoboek van kunt knutselen.
  10. En dan de laatste, simpelste tip; ga lekker in bed liggen en start Netflix op. Doe dit natuurlijk niet te lang en wees ook een beetje actief 😉

Sommige tips zijn niet altijd bruikbaar, maar er zit vast wel iets tussen waar jij je mee kan vermaken. Snuffel anders eens rond op internet, doe je toch nog wat 😉.